czwartek, 12 kwietnia 2012

Sałatka ze szpinakiem i fetą

Szpinak, feta i suszone pomidory to zestaw niezawodny na ciepło. Postanowiłam sprawdzić, czy na zimno - w formie sałatki też się sprawdzi. I wiecie co? Spawdza się;)



Składniki:
Opakowanie młodego szpinaku
8 pomidorów susznych w oliwie
ser feta
garść pestek słonecznika lub dyni


Przygotowanie:
Pomidory pokroić, fetę pokruszyć, wymieszać ze szpinakiem i pestkami słonecznika. Wlac łyżkę oliwy z pomidorów. Można dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną pierś kurczaka, ale nawet w wersji podstawowej sałatka jest bardzo sycąca.

3 komentarze:

  1. Aj myślę o sałatce ze świeżego szpinaku i fety już od jakiegoś czasu - będzie u mnie w najbliższym czasie :) Musi być super! Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pewnie, ze sie sprawdza, i to jeszcze jak! A pestki, nasiona i orzechy w salatkach bardzo lubie. Tak milo chrrrrupia...

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam ostatnio podobną w pizzy dominium i była pyszna. Tylko chyba w tamtej był surowy pomidor. Wypróbuję Twój przepis, bo mi narobiłaś smaka :)

    OdpowiedzUsuń